Diyarbakırlı öğrenciler 23 Nisan’da Ankara’da

Diyarbakır Bağlar İlçesi Topraktaşı İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında gezi için Ankara’ya geldiler. Vakıf Başkanı Pınar Ayhan ve gönüllüleri tarafından Ankara Kent Konseyi'nde büyük bir heyecan ile karşılanan öğrenciler ilk günlerini gönüllü Prof. Dr. Ülkü Gürkan koordinesinde düzenlenen Bilkent Üniversitesi tanıtım gezisi, gönüllü Serap Kurt rehberliğinde Anadolu Medeniyetleri Müzesi gezisi, Faruk Soydemir rehberliğinde Ankara Kalesi ve çevresi ve 1'inci ve 2'nci Meclis ziyaretleri ile Başkent Ankara'nın kültürel ve tarihi değerleri ile buluşarak tamamladılar.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakırlı öğrenciler 23 Nisan’da Ankara’da

Nazlı ÖNGÖREN/ANKARA-BHA

Tohumluk Vakfı öcülüğünde; Milli Eğitim Bakanlığı, Çankaya Belediyesi, Bel-Pa A.Ş, Ankara Kent Konseyi, Bilkent Üniversitesi, Âşık Veysel Derneği, Zafer Koleji’nin destekleriyle Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Topraktaş köyündeki çocuklar Ankara’ya getirildi.

Tohumluk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Ayhan, ilk programlarının Ankara Kent Konseyinde kahvaltı ile başladığını belirterek şöyle dedi:

“Çocuklar 23 Nisan etkinlikleri kapsamında burada bulunmak istediklerini söylediler. Vakfımıza müracaat ettiler, bizde her türlü imkanı seferber ettik ve onları Ankara’ya davet ettik. İlk programımız Ankara Kent Konseyindeki kahvaltıyla başladı bu bizi çok mutlu etti. Çünkü Ankara’nın evinde ağırlanmış oldular. Bizde çok mutlu olduk, onlarda çok iyi hissetiler. Hatta onları halaylar çekerek karşıladık.”

‘Biz Atatürk’ü yeterince tanımıyorduk’

Öğrencilerin Atatürk’ü ve Başkenti bilip öğrenmek için öğretmenleri aracılığıyla Tohumluk Vakfına müracaat ettiklerini anlatan Ayhan, “Biz Atatürk’ü yeterince tanımıyorduk Başkentimizi bilmiyorduk ve bilmek öğrenmek istiyorduk bu konuda kim bize yardımcı olur kendimize en yakın hissetiğimiz Tohumluk Vakfına biz müracaat ettik. Yapsa yapsa onlar yapar dedik ve biz müracaat ettik” dediler. Harika bir 23 Nisan etkinliği olacak. Çok mutluyuz çok gururluyuz. Çünkü bu çocuklar köylerinden dahi yani Diyarbakır’ın Bağlar İlçesinin Topraktaş köyünden dahi çıkmamış çocuklarken şimdi Ankara’nın altını üstüne getirecekler ve 23 Nisan şenliklerini Başkente kutlayacaklar. Onlar için unutulmaz bir tecrübe olacak. Çok mutluyuz çok gururluyuz tüm paydaşlarımıza da minnettarız.” dedi.

 

Diyarbakırlı öğrenciler 23 Nisan’da Ankara’da

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir