TBMM’DE “MECLİS BAHÇESİ ÇOCUK BAHÇESİ VE BİLİM ŞENLİĞİ” BAŞLADI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Meclis'te 4 gün boyunca düzenlenecek özel etkinlikler başladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM’DE “MECLİS BAHÇESİ ÇOCUK BAHÇESİ VE BİLİM ŞENLİĞİ” BAŞLADI

TBMM-BHA

Etkinlikte konuşan Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, 23 Nisan’ın Türk milletine bırakılan en büyük miras olduğunu belirtti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM’de düzenlenen Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği etkinliğinde konuşan Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, TBMM’nin açılışının, Kurtuluş Savaşının kazanılmasında belirleyici rol oynadığını belirterek, TBMM’nin savaş sırasında ve Cumhuriyet döneminde üstlendiği tarihsel sorumlulukla geleceğin sağlam temeller üzerine inşa edilmesinde büyük katkı sağladığını söyledi.

23 Nisan’ın, Türk milletine bırakılan en büyük miras olduğunu belirten Şamlıoğlu, şunları kaydetti: “Bizler de evlatlarımıza verilen bu sevgi ve önemin farkındayız. Bakanlık olarak ülkemizin ve milletimizin geleceği açısından büyük öneme haiz olan 23 Nisan’ı her geçen yıl daha etkili kutlamakla ilgili büyük gayretin içerisindeyiz. Millî Eğitim Bakanlığı yeni dönemde oyun temelli öğrenmeyle çocuklarımızın kültürel mirasımızı öğrenme konusunda daha etkili hale getireceği güçlü bir eğitim ortamı arzu ediyor.

Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüz hem okullarımızın çocuk oyunları ve bilim şenlikleriyle daha etkili hale gelmesi için hem de çocuklarımızın işbirliğiyle öğrenmeyi ve kendi kültürel belleğini daha dinamik hale getirerek memleketin ve milletin hayrına yeni yaklaşımları ortaya koymak için büyük emek sarf edecek. Millî Eğitim Bakanlığı çocuk oyunlarını ve oyunu eğitimini merkezine alarak önümüzdeki günlerde çocuklarımızla paylaşmış olacak.”

Kurtuluş mücadelesine vurgu yapan Şamlıoğlu, “Cumhuriyet güneşinin vatan ufuklarında parladığı, bağımsızlık meşalesi olan 23 Nisan 1920 tarihi Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir dirilişin muştusudur. Uzun savaşımlar sonucu diriliş ruhuyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti; bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir milletin, birlik ve beraberlik içerisinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğinin en güzel örneklerinden biridir. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında belirleyici rol oynayan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ise savaş sırasında ve Cumhuriyet döneminde üslendiği tarihsel sorumluluk ile geleceğimizin sağlam temeller üzerine inşa edilmesine büyük katkıda bulunmuş bir kurumdur.

Bu bağlamda 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Millî Mücadeleyi başlatıp 23 Nisan 1920’de de “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” diyerek ilan ettiği bu bayram, Türk milletine bırakılmış en büyük mirastır. Atatürk’ün, böylesine kıymetli işlevler üstlenen bir günü çocuklara armağan etmesi ise ülkemizin yarınları olarak gördüğümüz evlatlarımıza verdiği önemin tecelli edişidir.” ifadelerini kullandı.

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her geçen yıl daha heyecanlı ve sevinçli kutluyoruz”

Millî Eğitim Bakanlığı’nın kültürel mirasları korumadaki önemine değinen Şamlıoğlu, “Toplumun değerlerini öğrenme, bu değerleri içselleştirip uygun davranışlar haline dönüştürme ve gelecek nesillere aktarmada okul ve sınıf ortamının çok önemli bir konuma sahip olduğu bilinen bir gerçektir. Nitekim Millî Eğitim Bakanlığı öğretim programlarının düzenlenmesinden, hazırlanan içeriklere kadar birçok çalışmasında kültürel mirasımızın korunmasını öne almaktadır.” dedi.

Şamlıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler de evlatlarımıza verilen bu sevgi ve önemin farkında olarak Bakanlık ve mesai arkadaşlarımızla birlikte ülkemizin, milletimizin geleceği ve barışa katkısı açısından büyük önem taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her geçen yıl daha heyecanlı ve sevinçli kutlarken, geleceğimizin güvencesi olan sevgili çocuklarımızın en donanımlı şekilde yetişmesi için daha fazla çalışmamız gerektiğinin de bilincindeyiz. Her geçen gün yenilikçi çalışmalarımızı istikrarla sürdürüyoruz.”

Meclis’teki etkinlikler kapsamında, Halkla İlişkiler Binası Konferans Salonu’nda çocuk film gösterimi de gerçekleştirildi.

TBMM’DE “MECLİS BAHÇESİ ÇOCUK BAHÇESİ VE BİLİM ŞENLİĞİ” BAŞLADI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir