ERZİNCAN-BHA

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ve beraberindeki heyet ile Birlik Haber Ajansı (BHA) yönetimi, Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu’nun konuğu oldu, Vali Yardımcısı Ömer Özbay da ziyarette yer aldı.

Vali 1

Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, şehrin sosyal yapısını değerlendirirken, "Erzincan tipik bir Doğu Anadolu şehri değildir. Burada ötekileştirme kültürüne rastlanmaz, beraber yaşama ve aidiyet duygusu çok güçlüdür" dedi. Tarım ve turizmin kentin önemli dinamikleri olduğunu vurgulayan Vali Aydoğdu, asayişin sağlandığını ve suç oranının çok düşük olduğunu da sözlerine ekledi.

Vali 2

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ve Birlik Haber Ajansı (BHA) yöneticileri, Erzincan Valisi’ni ziyaret ederek bölgenin sosyal, ekonomik ve kültürel yapısı hakkında bilgi aldı.

Vali 6

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve Birlik Haber Ajansı (BHA) yöneticileri, Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu’yu makamında ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, TİMBİR’in çalışmaları hakkında Vali Aydoğdu’ya genel bilgiler aktarıldı. Görüşmede, internet medyasının gelişimi ve bu alandaki güncel çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Vali 4

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa başkanlığındaki heyet, kurumun medya alanındaki faaliyetleri ile kamu kurumlarıyla iş birliği içinde yürüttükleri projelere dair genel bir bilgilendirmede bulundu.

Whatsapp Image 2025 05 23 At 13.09.56

Erzincan Valisi Doç. Dr. Aydoğdu, şehrin sosyal yapısından tarımsal potansiyeline, turizmden asayişe kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu:

"Erzincan'da ötekileştirme kültürü yok"

"Erzincan kadim bir şehir. Şehrimizin güçlü ve zayıf yönlerinden bahsedecek olursam; Erzincan tipik bir Doğu Anadolu şehri değildir, burada beraber yaşama kültürünün çok iyi olduğu bir şehirle birliktesiniz. Burada şehir nüfusumuzun yaklaşık yüzde 33’ü falan alevi inançlı kardeşlerimizden oluşmaktadır. Türkiye’nin her yerinde vardır ama burada birbirini ötekileştirme kültürüne hiçbir şekilde rastlayamazsınız. Burada beraber yaşamayı, beraber hareket etmeyi, Erzincan’a aidiyet duygusunu çok derin hissettiğiniz bir yer burası. Karadeniz iklimini yaşayan üç şehrimiz var. Bayburt, Gümüşhane ve Giresun’a biz sınırız. Keşiş dağlarının arkasındayız. Munzur’un arkası da Ovacık’tır, Tunceli’dir. Yani Doğu’yu İç Anadolu’ya, Karadeniz’e, Karadeniz’i Doğu Anaolu’ya bağlayan tampon bir yerdedir Erzincan. 3. Ordu Komutanlığımız buradadır. Erzincan sanayi şehri değildir, organize sanayimiz var ama Aydın, Gaziantep ve Bursa gibi değildir. Burası inanılmaz bir tarım şehridir, toprakları çok verimlidir. Fay hattı geçtiği için, 1’e 20-25 veren bir şehirdesiniz. Tarım ve küçükbaş hayvancılıkta Türkiye’de sayılı şehirlerden birisi Erzincan. Doğası ve tabiatı çok güzel aynı zamanda su sporlarının başkenti diyebileceğiniz bir şehir var burada. Yamaç paraşütüne en uygun dağlardan birisi burada; hava sirkülasyonu çok iyi.

"Şehrin dinamikleriyle beraber hareket ediyoruz"

Aynı zamanda Erzincan’ın turistik özelliğini dünyaya tanıtan Kemaliye diye bir ilçemiz var. Bu sessiz şehir kavramını da üzerinde taşıyan ve UNESCO’nun koruma altına aldığı bir ilçemiz burası. Ahmet Kutsi Tecer’in köyü de oradadır. “Uzakta bir köy var, gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür.” İnanç turizminde de Erzincan öne çıkan bir şehirdir. Alevi ve sunni türbelerin en çok olduğu beş ilden birisi Erzincan’dır. Yaklaşık 85 tane türbemiz yaşayan türbelerdir. İnanç turizmi noktasında da burada çok ciddi çalışmalarımız oldu.

Erzincan, Türkiye ve Azerbaycan medyasını ağırlıyor Erzincan, Türkiye ve Azerbaycan medyasını ağırlıyor

Ergan Dağımız da burada önemli yerlerden. Zirvesi 3 bin 200 metre. Birinci etabı 2 bin 400 metre. On yıl içerisinde buraya yüz bin turist geldi. Geçen yıl 1 milyon 600 bin turist geldi. Buradaki tesisler bir yıl içerisinde yapıldı. Şehrin dinamikleriyle beraber hareket etmeyi çok seviyoruz.

"Biz iyiliği yaymayı seçtik"

Biz burada iki şeyi yasakladık; birincisi dedikodu, bir de iş dışında başka işlerle iştigal etmeyi yasakladık. Küçük şehirlerde iki şey çok hızlı yayılıyor; bir dedikodular, bir de iyilikler. Bizler iyilikleri yaymaya gayret ediyoruz. Toplumun her kesimine arkadaşlarımız ulaşıyor. Erzincan’ın daha iyi tanıtılması için Kültür Müdürü ile iş birliği yaparak, beş dakikalık bir Erzincan sunumu hazırlayarak, tüm taksicilere eğitim verdik.

"Bu şehrin çocukları teşekkür etmeyi biliyorlar"

İyiliğin bulaşıcı olduğuna inanıyorum. Bu şehirdeki güzellikleri anlatmanız, size bir şeyler katması bizim için inanılmaz bir reklam kaynağıdır, gazetelere gerek yok. İyilikler yerinde durmuyor. Erzincan’ın insanı çok munistir. Asayişle ilgili de şunları söyleyebilirim: son bir yıl içerisinde hırsızlık, kasten adam öldürme hiç olmadı. Suç oranımız sıfıra yakın. Burada üniversitemizde 25 bin öğrencimiz var, bu şehrin çocukları teşekkür etmeyi çok iyi biliyorlar.

Ziyarette; TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa’nın beraberinde,

TİMBİR Başkan Vekili Av. Cüneyd Altıparmak,

Danışma Kurulu Başkanı Veysel Cıncık,

Dış İlişkiler Başkanı Agil Alesger Farajov,

Birlik Haber Ajansı (BHA) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Aksan,

BHA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Tüten

BHA Genel Müdürü Muhammet Kaçar,

TİMBİR Genel Başkan Yardımcıları; Semra Aman Akyürek, Tanju Akıncıoğlu, Nevser Tavgaç Eraslan, Mehmet Aydın, Mehmet Erdem Tokuş, Adil Koçalan, Muammer Baloğlu,

Doğu Anadolu Bölge Başkanı ve ziyaretin ev sahibi Selçuk Özdemir,

Akdeniz Bölge Başkanı Menderes Demir,

Ege Bölge Başkanı Serap Ülkü Özdemir,

İç Anadolu Bölge Başkanı Ercihan Çakmak,

Erzurum temsilcisi Gamze İspirli ve Kocaeli temsilcisi İsmail Kahraman,

TİMBİR Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Eren Turan yer aldı.