Eğirdir Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğirdir Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Eğirdir Belediye Meclisinin Eylül Ayı Meclis Toplantısı 2 birleşimle gerçekleşti. Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün başkanlığında gerçekleşen 2. Birleşimde belediye birim müdürleri devam eden çalışmalarla ilgili brifing verdiler.

Meclis gündeminde bulunan önemli bir konu 04.09.2023 tarih 2023/119 sayılı Meclis Kararı ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna sevk edilen, 04.09.2023 tarihinde yapılan Meclis Toplantısında Ek-1.Madde olarak gündeme alınan, 04.09.2023 tarihinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Meclis Başkanlığına sunulan Meclis Başkanlığı tarafından Meclise havale edilen, Başkanlık Makamı tarafından Mevcut İmar Planı notlarımızda var olan ‘Bağ-Bahçe Nizamı Olarak Belirtilen Alanlarda Tarımsal Üretimi Desteklemek Amacıyla, Gerekli Proje Hazırlanarak Mantar Seraları Kurulabilir.’

Maddesinin Revize edilerek; ‘Bağ-Bahçe Nizamı Olarak Belirtilen Alanlarda, Tarımsal Üretimi Desteklemek Amacıyla Yapılacak Olan Seralarda Mimari, Statik ve Elektrik Projeleri Hazırlamak Koşuluyla Fenni Mesullerin Onayıyla Her Bir Sera Alanı İçin 200m², Sökülebilir Takılabilir Yapılarla Beraber Toplamda 1000m²’yi Geçmeyen, Parselin Büyüklüğü ve Durumu da Dikkate Alınarak Çekme Mesafelerine Uyulması Şartıyla Seraların Kurulmasında Belediye Yetkilidir.’ şeklinde eklenmesi görüşülerek talep edildi.

Meclis Komisyon raporunda ise; ‘Ekonomisi yoğunluklu olarak elma üretimine dayalı İlçemizde iklim değişikliğinin de etkisiyle sulama sorunları yaşanmaktadır. Ayrıca git gide artan maliyetler ve parçalanmış üretim alanları sebebiyle ilçe halkımız örtü altı tarım gibi alternatif tarım türlerine yönelmiş durumdadır.

Böylece İlçe halkımızla birlikte dezavantajlı grupta yer alan kesimin de istihdam edilebilirliği artmakta, tarımsal üretimin sürekliliği sağlanmakta ve birim alandan elde edilen gelir artmaktadır. Alternatif tarım yöntemlerine olan bu yönelim teşvik edilmesi ve halkın ulusal hibe programlarından yararlanabilmesi adına söz konusu plan notu revize edilmiştir. ‘denildi.

Eğirdir Belediye Meclisi gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesinin ardından sona erdi.

Eğirdir Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti