Delice Kara Kavunu markalaşma yolunda
Delice Kara Kavunu markalaşma yolunda
İçeriği Görüntüle

KIRIKKALE - BHA

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından düzenlenen 22. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nden Kırıkkale, Altın Madalya ile döndü. Bahçelievler Belediyesi ev sahipliğinde Bahçelievler Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve çok sayıda yerli-yabancı şefin katıldığı festival, düzenlenen törenle sona erdi.

Gastronomi dünyasının önemli organizasyonları arasında yer alan festivalde farklı kategorilerde yarışmalar yapılırken, Kırıkkale Belediyesi’nin destekleriyle KAPDER (Kırıkkale Aşçılar Pastacılar Turizm Derneği) adına yarışmaya katılan ekip önemli bir başarıya imza attı. Restaurant Tatlıları kategorisinde sunulan “Çikolata Kafesinde Türk Kahveli Bal Kabağı” adlı tabak, jüri üyelerinden tam not alarak birincilik elde etti ve Altın Madalya’ya layık görüldü.

Festival süresince Kırıkkale’ye özgü lezzetler de tanıtıldı. Kırıkkale Belediyesi tarafından jüri üyelerine ve şeflere süt şekeri ile kömbe ikram edilirken, yöresel ürünler katılımcılardan büyük beğeni topladı.

KAPDER yetkilileri, kazanılan Altın Madalya’nın Kırıkkale gastronomisi açısından önemli bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, başta KAPDER Kırıkkale Aşçılar Pastacılar Turizm Derneği Başkanı Canan Yüksel olmak üzere, emeği geçen tüm şeflere ve destek veren kişi ile kurumlara teşekkür etti.

Elde edilen bu sonuçla birlikte Kırıkkale, gastronomi alanında adını bir kez daha başarıyla duyurmuş oldu.