Yozgatlıların ’66 konteyner’ kampanyasında sona yaklaşıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yozgatlıların '66 konteyner' kampanyasında sona yaklaşıldıHAMBURG, BHA-  Almanya Yozgatlılar Federasyonu (AYDEF) depremin ilk dakikalarından itibaren başlattığı yardım kapmanyalarıyla başarılı bir çalışma yaparak takdir toplamaya devam ediyor. Yardımlarına devam eden Aydef, depremzedeler için başlattığı “Konteyner Yaşam Kent Projesi”ne katkı sağlamak amacıyla Hamöburg’daki ID-Diamond Düğün Salonu’nda „anma ve dua“ adlı bir etkinlik düzenledi. Yozgat’ın plaka sayısı olan 66’yı temsilen, 66 koteyner toplama kararı alan dernek, Hamburg’daki etkinlikten de 4 konteyner parası bağış topladı.
Etkinliğe Aydef üyeleri, Steillshop Martin Luther King Kilise Papazı Andreas Holzbauer, Alevi Dedesi Ali Kara, SPD Hamburg Milletvekili Ali Şimşek, STK temsilcileri, iş insanları ve vatandaşlar katıldı. Bekir Gündoğan’ın sunumunu yaptığı etkinlik, depremde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlk konuşmayı yapan Yozgatspor Almanya Temsilcisi İrfan Gündoğan, devletin birçok ihtiyacı karşıladığını belirterek „Şu anda ordaki insanların kalıcı yardımlara ihtiyaca var. Bunun için Aydef ailesi olarak biz de 66 konteyner projesi başlattık. Şimdiye kadar yapılan bağışlarla aldığımız konteyner sayısı 59 oldu. Buraya gelerek projemize katkı sunan hepinize teşekkür ediyorum“ dedi.
Daha sonra mikrofona gelen AYDEF Avrupa Koordinatörü Salih Çelik ise Yozgat Valiliğinin ilk günden itibaren Hatay-Hassa’da görev yaptığını belirterek „Biz de valimiz ve Yozgatlı derneklerle beraber ağırlık noktamız Hassa oldu. Birçok dinden insanımızı orada kaybettik ve biz de burada değişik dinlerden kişileri davet ederek anma ve dua merasimi yaparak aynı zamanda yardım kampanyası yapmak istedik“ dedi. İlk etapta konteyner yaptıklarını belirten Çelik „İleride kalıcı bir eser bırakmak için ev projemiz de olacak“ dedi. Yozgatlı olan SPD Hamburg Milletvekili Ali Şimşek ise yaptığı konuşmada felaketin büyüklüğüne dikkat çekerek, depremzedeler için yapılan bağışların Almanya’da vergiden düşülebileceği bilgisi verdi.
Etkinliğe katılan Steillshop Martin Luther King Kilisesi Papazı Andreas Holzbauer ve Alevi Dedesi Ali Kara, yaşanan deprem felaketinden dolayı üzüntülerini belirterek dua ettiler. Konteyner Yaşam Kent Projesine katkı sağlamak amacıyla yapılan etkinliğe Ressam Nur Şerife Atamtürker de kendine ait eserlerini Aydef’e hediye ederek açık artırma ile satışa sundu. Salih Çelik’in sunumuyla yapılan açık artırmaya katılan Şemsettin Yıkılmaz, Hakan Çakar, Esma Arslan, Şuayip Karakuş, Himmet Keklikçi ve salon sahibi İrfan Gündoğan gibi iş insanları, yaptıkları bağışlarla tabloları alarak Aydef’e 14.400 Euro para kazandırdılar. Bu miktarla, etkinlikten 4 adet konteyner parası toplanarak federasyon hesabına gönderildi. Salih Çelik yaptığı açıklamada söz verilen bağışlarla birlikte 59 konteynere ulaştıkları bilgisini verdi.

Yozgatlıların ’66 konteyner’ kampanyasında sona yaklaşıldı