Staj ve Çıraklık Mağdurlarının sayısı belli oldu! İlk etapta kaç kişi yararlanacak?

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarının sayısının 250 bin olduğu belirlenirken ilk etapta kanundan yararlananların sayısının 50 bin olduğu öğrenildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Staj ve Çıraklık Mağdurlarının sayısı belli oldu! İlk etapta kaç kişi yararlanacak?

Tahsin KEMER – Zeynep Sude YEŞİL – Eren TURAN / ANKARA – BHA

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyon heyeti, Birlik Haber Ajansı’na (BHA) ziyarette bulundu. Heyeti, Birlik Haber Ajansı Genel Müdürü Muhammet Kaçar, Kurumsal İletişim Müdürü Saime Halaç ile BHA muhabirleri karşıladı.

Gerçekleştirilen görüşmede İzmir Staj ve Çıraklık Mağdurları Dernek Başkanı Semiha Özek ve derneğin genel sekreteri Ender Keskin, 1987 yılında çıkarılan 3308 sayılı Kanun ile birlikte sigorta başlangıçları yapılmasına rağmen primleri yatırılmadığını söyleyerek emeklilik hesaplamalarında bu sürecin sayılmaması nedeniyle EYT’den faydalanamadıklarını dile getirdi.

Sigortanız başladı denilerek mağdur edildik

İki defa SSK girişi verilerek mağdur edildiklerini dile getiren İzmir Staj ve Çıraklık Mağdurları Dernek Başkanı Semiha Özek, “Meslek liseliler ve çıraklar zorunlu çalışma yaparken SSK tarafından işe giriş tarihli ve tescilli, numaralı Sigorta Kartı verilerek ‘Sigortanız başladı’ denilerek aldatılan ve sonrasında bunu gerek SSK ekranında gerek SKK sistemlerinden çekilen verilerde başlangıç gösterilerek kandırılmaya devam edilen, akabinde 2000’li yılların başlarında ikinci bir tarih çıkartılarak mağdur bırakılan bir kesimdir” dedi.

Staj ve Çıraklık Mağdurlarının sayısı belli oldu! İlk etapta kaç kişi yararlanacak?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 9 Ekim 2023, 08:56

    Bende 250 bin kişi icindeyim tıpkı yaxılan gibi magduruz 5 sene okudum çıraklık eğitim bizim zaten sigortamız var diye ustalarımız yapmadı asgerlik geldi cattı şimdi 2001 grişliyiz 7400 günün var ve 60 yaşında olacagım 46 yaşındayım 5000 ve benden küçükler emekli oldu devlete hakkımı helal etmiyorum 14 senemi yedi şimdi 12 bin günden emekli olacam o 14 senenin her günü haram olsun bizi bunlara yaşatanlara

  2. 91 çıraklık girişim 2003 normal girişim 32 yıldır çalışıyorum ve emekliliğime 17 yıl var ve 7200 pirimim var traji komik adalet istiyorum