Antalya

Finike’nin yöresel tatları coğrafi işaretle taçlanıyor

Antalya Valiliği himayesinde, Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinasyonunda ve YÜciTA’nın destekleriyle yürütülen çalışmalar kapsamında Finike, yöresel lezzetlerini markalaştırmak için kolları sıvadı. Finike

Abone Ol

ANTALYA-BHA

Kaymakamı Musa Kazım Çelik başkanlığında oluşturulan “Finike AB Dış İlişkiler Proje Birimi ve Coğrafi İşaretler Komisyonu”, ilçenin gastronomi turizmini güçlendirmeye yönelik dikkat çekici bir girişim başlattı.

Finike Belediyesi, Finike Meslek Yüksekokulu, İlçe Tarım Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğiyle yürütülen çalışmalar sonucunda, Finike’ye özgü beş geleneksel lezzet için Türk Patent ve Marka Kurumu’na Coğrafi İşaret Tescili başvurusunda bulunuldu.

Tescili istenen ürünler arasında şunlar yer alıyor:

  • Aş Kabağı Dolması

  • Finike Bal Helvası

  • Finike Karakabak Civesi

  • Finike Lorlu Biber Dolması

  • Finike Kızıl Ot Kavurması

Bu girişimle Finike’nin özgün mutfak kültürünün korunması, tanıtılması ve turizme kazandırılması hedefleniyor.

Ayrıca ilçenin simgesi Finike Portakalı için süren AB Coğrafi İşaret Tescili sürecine ek olarak; Ernez Çam Balı, Yazır Üzümü, Yazır Üzüm Pekmezi, Yalnız Hicaz Narı, Beyaz Limon Karlaması ve Turunç Kabuğu Marmelatı gibi yöresel ürünlerde de tescil çalışmaları devam ediyor.

Kaymakam Musa Kazım Çelik, sürece katkı sunan tüm kurum ve paydaşlara teşekkür ederek,

“Finike’mizin kalkınması, tanıtımının artması ve gastronomi turizmiyle yeni bir cazibe merkezi haline gelmesi için yürütülen bu çalışmaların ilçemize, Antalya’mıza ve turizmimize hayırlı olmasını diliyorum.”
ifadelerini kullandı.